Emsey Hospital İleri Omurga Cerrahisi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aydoğan Kadıköy Belediyesi Cadde Bostan Kültür Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı.

20 Aralık 2019

Emsey Hospital İleri Omurga Cerrahisi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aydoğan ‘’Skolyoz’da Yeni Nesil Tedavi’’ konulu bir etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı. Kadıköy Belediyesi Cadde Bostan Kültür Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı etkinliğe çok sayıda kişi katıldı. Erenköy Gönülleri Sağlık komitesi başkanı Nilüfer Güller ve komite ekibi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Mehmet Aydoğan halk arasında omurga eğriliği olarak bilenen ‘’Skolyoz’’ hakkında bilgiler verdi. Aydoğan , Türkiye’de birkaç yıldır uygulanan iple gerdirme yöntemiyle, omurga sabitlenmeye gerek kalmadan eğriliğin düzeltildiğini, hasta büyüdükçe tedrici olarak düzelmesini sağladıklarını aktardı. Füzyonlu yöntemin dezavantajı olan hareketin ortadan kaldırılması ve büyümenin durdurulması gibi dezavantajları, gerdirme yöntemiyle tamamen ortadan kaldırdıklarını, bu yöntem ile çocuklarda büyüme boy uzaması gibi durumların engellenmemiş olduğuna değinerek, Füzyon cerrahisinde yaşanılan kısıtlamaların, ipli skolyoz yöntemiyle tamamen ortadan kalktığını anlattı. 2 saat süren etkinlikte katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof.Dr. Mehmet Aydoğan’a Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Başkanı Necla Yılmaz Karaman tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Ekleme Tarihi: 20.12.2019
Güncelleme Tarihi: 12.09.2023