Görüntüleme Dünyasındaki Gözümüz 3 Tesla EMAR

04 Haziran 2021

Emsey Hospital Radyoloji Kliniğinde kullanılan 3 Tesla MR, tüm organ ve dokuların, tek seansta yüksek görüntü kalitesiyle taranarak hastalarımızın sağlık sorunlarının görüntülenmesinde başvurulmaktadır.  

Radyasyon riski taşımadığı ve incelediği dokuları ayrıntılı bir şekilde gösterebildiği için tıp alanında çok sık kullanılan bir görüntüleme yöntemi olan MR (EMAR),  erken tanı ve hastalıkların ilerlemeden tedaviye olanak sağlamaktadır.

Gelişen teknoloji ile birlikte tüm organ ve dokuların, tek seansta, 3 Tesla MR ile yüksek görüntü kalitesiyle detaylı taranması mümkün hale gelmiştir.  

Baş, boyun, göğüs kafesi, gövde, omurga ve bacakları diz altına kadar kapsayacak şekilde tüm vücudun tarandığı 3 Tesla MR incelemesinde başta beyin, omurilik olmak üzere sinir sistemine ait tümörler, damarsal bozukluklar (damar balonlaşması gibi), kas iskelet sistemine ait patolojiler, akciğer, karaciğer, pankreas ve karın içi diğer organlar, böbrek, mesane, kadınlarda rahim ve yumurtalıklar, erkeklerde prostat ve testislere ait sağlık sorunları tespit edilebilmektedir.

Normal bölgesel MR çekimleri ile aynı hazırlanış ve çekim prosedürüne sahip olan tüm vücut MR incelemesi yaklaşık 45 dakika içinde bitmektedir. MR cihazı X-ışını kullanmadığı ve manyetik alan/ses dalgaları ile görüntüleme yaptığı için bu çekim sırasında kişi radyasyon almaz ve inceleme sırasında genelde kontrast madde kullanılmaz. Dolayısı ile her yaşa uygulanabilir. 

Doktor kontrolünde yapılması gereken tüm vücut MR taraması, bazen kişisel ve çevresel riskler de göz önünde bulundurularak ek laboratuvar ve radyolojik incelemeler ile desteklenmelidir.

 

 



Ekleme Tarihi: 4.06.2021
Güncelleme Tarihi: 16.12.2023
Yukarı