Sonbahara 5 Adımla Sağlıkla Girin

26 Ekim 2018

Sonbaharda nasıl beslenmeliyiz 

 

Yaz aylarını geride bıraktığımız son günlerde bir çok mevsim hastalığı da bizleri pusuda bekliyor. Mevsim değişikliğine bağlı enfeksiyonlardan korunmak için vücut direncini güçlendirme özelliği bulunan, koyu sarı, kırmızı, yeşil ve turuncu renkli sonbahar meyve ve sebzelerini tüketmeye özen gösterin. Birbirinden farklı bu besinler, fitokimsayal içeriği bakımından zengin olduğundan dolayı hastalıklarla savaşırlar.

 

Grip aşısı yaptırılmalı  

 

Isı dengesinin tam olarak sağlanamadığı son baharda; grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için beslenme ve mevsime uygun giyime dikkat edilmesinin yanı sıra risk grubunda bulunan bireylerin grip aşısı olması oldukça önemlidir. Her yıl düzenli olarak yapılan grip aşısı kişiyi mevsimsel enfeksiyonlardan kaynaklanan hastalıklardan korumada önemli rol oynamaktadır.

 

Sonbaharda ruhsal ve fiziksel olarak güçlenin.

Ruhsal ve fiziksel olarak güçlenin

 

Mevsim değişikliğine bağlı ortaya çıkan şikayetlerin geçiştirilmemesi ve sporun depresyon ve halsizlik için en iyi ilaç olduğu unutulmamalıdır. Balık tutma, yürüyüş veya yoga gibi hafif sporlar tercih edilebilir.

 

Mevsime uygun giyinmeye özen gösterin

 

Mevsime uygun giyinmeye özen gösterin. Ne çok ince ne de çok kalın kıyafetler tercih edin. Uzun sürecek yolculuklar için akşam saatlerinde havanın soğumasına karşın uzun kollu kıyafetleri yanınızda bulundurmayı ihmal etmeyin.

 

El hijyenine dikkat etmek hayati önem taşıyor.

El hijyenine özen gösterin

 

Ellerinizi kurallara uygun şekilde yıkamak bulaşıcı enfeksiyonlardan korunmada hayati önem taşıyor. Özellikle okul döneminin de başlamasından dolayı çocuklarda temizlik bilincinin oluşturulması ve kişisel temizlik alışkanlıklarının oluşturulması çocukların enfeksiyonlardan korunması konusunda oldukça önemlidir.



Ekleme Tarihi: 26.10.2018
Güncelleme Tarihi: 26.10.2018
Yukarı