• CHECK - UP
  • Check-Up nedir?

Check-Up, bir kişinin genel sağlık durumunu değerlendirmek ve potansiyel sağlık sorunlarını tespit etmek için yapılır. Bu tür program, belirli bir hastalık veya belirti olmasa bile, kişinin genel sağlık durumu hakkında genel vücut tarama yapmasını ve bilgi sahibi olmasını sağlar.

 

  • Kimler yaptırmalıdır? Ne zaman yaptırmalıdır?

Check-Up, herhangi bir semptom veya şikayeti olmasa bile genel sağlık durumunu değerlendirmek için yapılır. Ancak, Check-Up yapılması gereken kişiler ve zamanlama konusunda bazı genel öneriler bulunmaktadır.

Bazı kişiler, belirli risk faktörlerine sahip oldukları için daha sık Check-Up yaptırmaları gerekebilir. Örneğin, ailesinde kalp rahatsızlıkları, kanser öyküsü olan kişiler, diyabet, yüksek tansiyon veya yüksek kolesterol gibi kronik sağlık sorunları olanlar, obezite veya sigara kullanımı gibi risk faktörleri olanlar daha sık kontrol edilmelidir.

 

  • Check-up yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
  • Check-Up programı için bir önceki gece 00.00’dan sonra gıda ve içecek alınmamalıdır. İhtiyaç olursa 1 bardak su içilebilir.
  • 00.00 itibariyle sigara içilmemelidir.
  • En az 8 saat açlık gerekmektedir.
  • En az 3 gün önceden alkol tüketimi bırakılmalıdır.
  • Rutin egzersiz yapılıyor ise Check-Up günü yapılmamalıdır.
  • Sabah aç karnına kullanılması gereken ilaçlar var ise misafirimiz yanında getirmelidir. Tetkiklerden sonra ilaçlar alınabilir.
  • Daha önce yapılmış tahlil-tetkik var ise misafirimiz yanında getirmelidir.
  • Kadın misafirlerimiz için regl döneminde Check-Up yapılması uygun görülmemektedir.

 

  • Emsey ’de Check-Up süreci nasıl işlemektedir?
  1. Sağlık Danışma Merkezimizi ziyaret ederek veya telefonla arayarak tüm paketlerimiz ve bireysel Check-Up hakkında detaylı bilgi ve randevu alabilirsiniz.
  2. Size uygun olan Check-Up paketi belirlendikten sonra randevunuz kararlaştırılır.
  3. Yapılacak tüm tahlil ve tetkikler organize edilir.
  4. Check-Up danışmanımız tarafından kayıt işlemleriniz gerçekleştirilir ve süreç boyunca size eşlik edilir.
  5. Yapılan tüm tetkik ve inceleme sonuçlarınız, uzman hekimimiz tarafından Check-Up muayenesinde değerlendirilir.

 

  • Emsey Hospital Check-Up paketleri

Hastanemizin Check-Up paketleri misafirlerimizin farklı ihtiyaçları dikkate alınarak yaş gruplarına göre düzenlenmiştir. Bunun yanında Sağlık Danışma Merkezimize başvurarak ücretsiz ön görüşme ile doktorumuzla görüşebilir ve size özel Check-Up paketinizi oluşturabilirsiniz:

  • Bireysel (Esnek) Check-Up
  • 40 Yaş Altı Kadın Check-Up
  • 40 Yaş Üstü Kadın Check-Up
  • Vip Kadın Check-Up
  • Vip Erkek Check-Up
  • 40 Yaş Altı Erkek Check-Up
  • 40 Yaş Üstü Erkek Check-Up
  • Çocuk Check-Up
3 TESLA İLE TÜM VÜCUT MR 
  • 3 Tesla ile tüm vücut MR nedir?

3 Tesla tüm vücut MR, bir kişinin başından ayaklarına kadar tüm vücut bölgelerini ayrıntılı bir şekilde gözlemlemek için kullanılan bir görüntüleme yöntemidir.

 

  • 3 Tesla ile tüm vücut MR ne işe yarar?

Tüm vücut MR, birçok farklı sağlık durumunun teşhis edilmesi, izlenmesi veya değerlendirilmesi için kullanılır. Bu yöntem, kanser, kalp hastalıkları, beyin hastalıkları, omurga problemleri, karaciğer ve böbrek hastalıkları gibi çeşitli durumları gözlemlemek için kullanılabilir.

Özellikle kanser hastalarının takibinde ve sağlıklı bireylerde tanısal amaçlı kullanılabilir.

 

  • 3 Tesla ile tüm vücut MR nasıl yapılır, ne kadar sürer?

Tüm vücut tarama, 3 Tesla MR görüntüleme cihazında gerçekleştirilir. Hasta, uzun bir tünelin içine yerleştirilen bir masa üzerinde uzanır ve cihaz, vücudun farklı bölgelerini tarar. Tarama sırasında bir manyetik alan ve radyo dalgaları kullanılır.

Çekim süresi ortalama 45-50 dakika sürmektedir.

 

  • Tüm vücut MR tarama programının farkı nedir?

3 Tesla MR, tüm vücuda bütünsel bir bakış sağlaması ayırıcı özelliklerindendir.

  • Tüm vücut MR, vücudun çeşitli bölgelerini ayrıntılı bir şekilde gözlemlemek için kullanılır. Diğer görüntüleme yöntemleri genellikle belirli bir organ veya bölgeye odaklanırken, tüm vücut MR, birden çok organ ve sistemdeki değişiklikleri aynı tarama içerisinde değerlendirebilir.
  • Radyasyon içermez. Bu, diğer görüntüleme yöntemlerinden farklıdır, çünkü bazı merkezi sistemler radyasyon içerir. Bu nedenle, tüm vücut MR, radyasyonun zararlı etkilerinden kaçınmak isteyen hastalar ve özellikle radyasyondan korunmak istenen çocuklar için bir seçenek olabilir.
  • İnvaziv bir işlem olmayıp hastanın vücuduna herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmez. Bununla birlikte, bazı diğer görüntüleme yöntemleri (örneğin, bazı biyopsi teknikleri) invaziv olabilir ve cerrahi müdahale gerektirebilir.

 

  • Sık sorulan sorular

3 Tesla ile tüm vücut MR öncesi hangi hazırlıklar yapılır?

Tüm vücut MR taramasına geçmeden önce, genellikle bir kontrast madde kullanımı gerektirmez. Ancak bazen belirli durumlar için kontrast madde enjeksiyonu gerekebilir. Tarama sırasında hareketsiz kalmak önemlidir, çünkü hareketler görüntülerin netliğini etkileyebilir.

Tüm vücut MR taraması manyetik alan kullanır, bu nedenle tarama alanına girmeden önce metal nesneleri çıkarmalısınız.

Hamilelik durumu, kalp pili veya başka tıbbi cihaz kullanımı gibi özel durumlarınız varsa, tarama öncesinde doktorunuza veya sağlık merkezinize bilgi vermeniz önemlidir. Bu durumlar, taramanın planlanması ve özel önlemlerin alınması gerekebilir.

 

Tüm vücut MR acı verir mi?

Tüm vücut MR taraması sırasında acı hissiyatı yaşanmaz, sadece cihazın sesi duyulur: Yüksek sese karşın kulaklıkla önlem alınmaktadır. MR taraması, non-invaziv bir görüntüleme yöntemidir ve hastanın vücuduna herhangi bir cerrahi müdahale veya ağrı verici işlem uygulanmaz.

 

Hangi hastalık riski olan hastalar için tüm vücut MR önerilir?

Kanser: 3 Tesla tüm vücut MR taraması kanserli hücrelerin tespitini, yayılımını veya metastazını değerlendirmek için kullanılabilir. Tüm vücut MR’da fark edilebilecek ilk evre kanser vakaları için bu tarama ile erken teşhiste ve dolayısıyla tedavide yol alınabilir.

Lenfoma: Lenfoma gibi lenf sistemi kanserleri tüm vücut MR taraması için uygun bir durumdur. Lenf bezleri, vücudun çok fazla noktasında bulunduğundan, tüm vücut MR tarama ile lenf bezlerindeki büyüme, tutulum veya metastaz değerlendirilebilir.

Romatolojik Hastalıklar: Bazı romatolojik hastalıklar, vücuttaki eklem, kas ve bağ dokusunu etkileyebilir. Tüm vücut MR taraması, bu hastalıkların tanısında veya tedavi sürecinde eklem hasarını, iltihabı veya diğer değişiklikleri değerlendirmek için kullanılabilir.

İnflamatuar Hastalıklar: Crohn hastalığı gibi inflamatuar bağırsak hastalıkları, multipl skleroz, sarkoidoz gibi inflamatuar sistemik hastalıklar, tüm vücut MR taraması esnasında tespit edilebilir.

Metabolik Hastalıklar: Bazı nadir metabolik hastalıkların tanısında veya takibinde tüm vücut MR taraması kullanılabilir. Örneğin, Wilson hastalığı veya Gaucher hastalığı gibi metabolik bozukluklarda organlardaki değişiklikleri tespit etmek için kullanılabilir.

 

Tüm vücut tarama radyasyon içerir mi?

Hayır, tüm vücut MR taraması radyasyon içermez. MR (Manyetik Rezonans) görüntüleme, manyetik alan ve radyo dalgaları kullanarak çalışır. Manyetik alan ve radyo dalgaları vücutta herhangi bir radyasyon yaymaz veya zararlı etkilere neden olmaz.

 

Tarama öncesi vücuda kimyasal sıvı enjekte edilir mi?

Tüm vücut MR taraması için genellikle kimyasal sıvı veya kontrast madde enjeksiyonu gerekmeyebilir. Ancak, belirli durumlarda ve belirli hastalıkların değerlendirilmesi için kontrast madde kullanımı gerekebilir.

Kontrast madde, MR görüntülerinde belirli yapıların veya patolojilerin daha net ve ayrıntılı olarak görülmesini sağlar.

 

 

 

 


 

>



Ekleme Tarihi: 6.07.2023
Güncelleme Tarihi: 6.07.2023
Facebook icon Twitter icon Linkedin icon Whatsapp icon
Yukarı