Genel Müdürümüz Hakan Gökçe, Türkiye'nin Sağlık Turizmi Hakkında Ekonomi Dergisine Konuştu.

08 Mart 2020

Genel Müdürümüz Hakan Gökçe Türkiye'nin Sağlık Turizmindeki son durumu ve Emsey Hospital'ın Sağlık Turizmi Hedefleri ile ilgili Ekonomi Dergisine röportaj verdi.

 

 

Sağlık turizmi nedir?

 

Bireylerin koruyucu, rehabilite edici, tedavi edici ve geliştirici sağlık hizmetlerini almak için bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat etmesidir. Tabii ki sağlık hizmetleri anlamında belli bir seviyede olmanız gerekiyorki insanlar sizden bu hizmeti talep edebilsinler. Bu noktada sağlık turizmi insanların serbest seyahat etmesiyle de ilişkilidir.  Dünyanın küreselleşmesi de seyahati ve sağlık turizmini etkilemektedir.

 

Sağlık turizmi çeşitleri nelerdir?

 

Sağlık turizmi insan sağlığını etkileyen her konuyu kapsamaktadır. Bu nedenle sağlık ile alakalı tüm konular sağlık turizmini de kapsar. Bireylerin ise sağlık hizmeti almaları için hasta olmaları gerekmiyor. Tedavi edici sağlık hizmetleri alabildikleri gibi koruyucu sağlık hizmetlerini de talep edebilmekteler.

 

Sağlık hizmeti denildiğinde akla ilk hastaneler gelmekte ancak sağlık bununla birlikte birçok kola ayrılmış durumda. Örneğin ülkemizde çok talep gören kaplıcaların sağlığa çok önemli katkıları vardır. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kaplıcalarımız bulunmakla birlikte sağlık turizmi için hizmete açıktır.

 

Türkiye sağlık turizminde ne durumda?

 

Ülkemiz son yıllarda sağlık alanında çok büyük gelişmeler kat etmiştir. Gerek kamu gerekse özel sektör için önemli yatırımlar gerçekleştirmiştir. Sağlık alanında yapılan yatırımlar ise parodox oluşturarak gelişmiştir. Ülkemize sağlık turizmi için gelen insanlar yeni ihtiyaçların oluşmasına neden olarak yeni yatırımlara yol açarlar böylece gelişimin sürekliliği sağlanır. Dolayısıyla sektör birbirinin gelişimini sağlar.

 

Ülkemizde devletimiz Sağlık Bakanlığı aracılığıyla Pandemi sürecinde yurtdışından ülkemize gelen hastalara hem ulaşım hem sağlık alanında çok kaliteli hizmetler organize etmiştir. Ülkemizin çevresinde 3 saat mesafede 50’nin üzerinde ülke bulunuyor. Dolayısıyla ulaşım daha kolay sağlanıyor.

 

Sağlık altyapısıyla ülkemiz Pandemi sürecinde iyi bir sınav verdi. Bu sınavın sonucunda tüm dünya ülkelerinde iyi bir algı oluştu. Özellikle hastaneler olarak görüyoruz ki başka ülkelerle çalışan kişiler Türkiye’ye hasta göndermek için randevu almaya çalışıyorlar. Sadece bir iki ülkeden bahsetmiyorum birçok ülke bu şekilde. Bu süreçte sadece ülkemizde değil tüm dünyada iyi bir imaj oluşturduk. Bundan sonra da biz bunun bu şekilde daha da ilerleyeceği kanaatindeyiz. Türkiye jeolojik kaynaklar açısından güçlü bir alt yapıya sahiptir. Kaplıcalar, çamur ve kil tedavileri gibi örnekleri ço ğaltabileceğimiz birçok imkân sağlık turizmine katkı sağlıyor. Teknoloji ve hizmet anlamında da hazır konumdayız. Devle timiz Uluslararası Hasta Hizmetleri anlamında kurumsallaşarak sektöre verdiği değeri üst düzeyde sergilemiştir. Özel ve kamu sektörü ile Türkiye bu duruma kendini hazırlamış güçlü bir ülkedir.

 

Emsey Hastanesi’nin sağlık turizmine katkısı nedir, çalışmalar nelerdir?

 

Emsey Hastanesi 8 yıldır hizmet vermekte olup 7 yıldır da yurtdışı hizmeti konusunda profesyonel olarak çalışmaktadır. Dünya genelinde süreklilik anlamında 20 civarında ülkeden gelen sağlık hizmeti ihtiyacına cevap veriyoruz. Ayrıca bir yılda ülkemizde değişik gerekçelerle gelen 90’a yakın ülke vatandaşına da sağlık hizmeti sunduğumuzu istatistiklerde tespit ediyoruz. Kısa sürede birçok ülkenin ilgisini ve memnuniyetini sağlamış olmamız bizim için sevindirici bir hadisedir.

 

Hastanemiz yatak sayısı, konum ve alt yapı olarak yeterli durumdadır. Sabiha Gökçen Havalimanına 1,5 km mesafedeyiz. Hastanemizin ulaşımının kolay olması ve teknolojik alt yapısının gelişmiş olması nedeniyle yoğun bir şekilde tercih ediliyoruz.

 

Diş, Saç Ekimi, Beyin ve Omurga Cerrahisi, Çocuk Onkoloji, Onkoloji ve Hematoloji İlik Nakli alanlarında hastalar yoğun bir şekilde hastanemizi tercih ediyor. Bunun dışında Tüp Bebek, Check-up alanlarında da sıklıkla tercih ediliyoruz.

 

Biz Emsey Hastanesi olarak kendimizi en iyi ve en kaliteli hizmeti verme gayesinde miyiz diye denetliyor, geliştiriyoruz. Objektif ölçüm merkezlerine JCI gibi uluslararası kuruluşlara kendimizi denetlettiriyoruz. Hastanemiz JCI belgesi almaya hak kazanmış bir hastane. Bunun haricinde Ulusal olarak da Sağlıkta Kalite Denetimleri sonrası 99,94 puanla kaliteli öncü kuruluşlardan biri olarak hizmet vermeye devam etmekteyiz.

 

Emsey Hastanesi’nin en büyük parolası sürekli değişim gelişim ve dönüşümdür. İhtiyaç ne ise ona göre çalışmakta ve gelişmekteyiz. Bunları yapabilmek için hem yönetim sistemimiz hem alt yapımız buna hazırdır. Sistemimiz buna uygun kurgulanmıştır.

 

Ayrıca Emsey Hastanesi bunları yaparken yurtdışından gelen sağlık hizmeti taleplerini karşılamak için ilgili tüm ulusal kuruluşlarla iş birliği içerisindedir. Gerekli denetimlerden geçerek hizmet sunumu için gerekli belgeleri almıştır.

 

Zaman zaman bazı ülkeler sağlık hizmetini kendi ülkelerinde vermemizi talep ediyorlar. Uygun imkanların oluşturulabildiği ülkelerde böyle bir hizmeti de sağlayabiliyoruz.

 

Sağlık Turizmi hedefleriniz nelerdir?

 

Emsey Hastanesi olarak gelecek hedefimiz gelişim, değişim ve dönüşüm noktasında kalitemizi zamanın ve şartların ilerisine taşımaktır. Bu noktada kalitemizi her geçen gün artırmayı hedefliyoruz.

 

Pandemi sürecinde tüm sağlık hizmetleri alt yapımızı en hassas şekilde planlayarak hem personelimizi hem de hastanemize başvuran vatandaşlarımızı daha güvenli bir hastane ortamı ile buluşturduk. Uygun ortamları da hazırlıyor ülkemizi tanıtıcı programlar da düzenliyoruz.

 

Sürekli gelişim ve kaliteli hizmet parolası ile kapsama alanı mızı genişletmeyi hedefliyoruz. Verdiğimiz hizmet, tüm insanlığı kapsayan bir hizmet türüdür.

 

Uluslararası alanda dijital reklamcılıkla beraber tanıtım faaliyetlerimizi sürdürerek ziyaret ve ilişkilerimizi artırıyor ülkemizin tüm sağlık kuruluşlarıyla birlikte ne kadar güzel bir alt yapısının olduğunu dünyaya anlatmayı hedefliyoruz.

 

Sağlık turizmi için gelen insanlar aynı zamanda ülkemizi de gezmek, görmek istiyor. Bu anlamda kültürel turizme ve Türkiye’nin tanıtılması içinde faydalı oluyor. Biz bu noktada rehberlik çalışmaları gerçekleştirerek yurtdışından gelen insanların hastane dışında barınabilmesi için uygun ortamları hazırlıyoruz.

 

Dolayısıyla Emsey Hastanesi olarak sürekli gelişim ve kapsamı genişletmeyi hedefliyoruz. Hizmetlerimizde insanlığı kapsıyor. Temel unsurumuz insan. Türk, Çinli ve Amerikalı bebek aynı dilde ağlıyor aynı dilde gülüyor. Sağlık hizmetlerinin dili de aynı bu örneklerde olduğu gibi ortaktır. Dişi ağrıyan bir insan hangi dil, din ve ırka mensup olursa olsun çektiği acının dili ortaktır.

 

Sağlık turizmi yalnızca sağlık ya da hastane özelinde değil ülkemiz açısından da faydalıdır. İnsanlar gezmek, ticaret yap mak için birçok yere gidebilirler ancak sağlık önemli ve hayatidir. Bu nedenle bireyler güçlü altyapısı ve sağlık sektörü gelişmiş olan ülkeleri tercih eder. Biz Emsey Hastanesi olarak gerek yurtdışında ülkemizi temsil noktasında, gerekse sağlık hizmetlerini en kaliteli bir şekilde sunum konusunda bütün gayretimizi sarf ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.



Ekleme Tarihi: 8.03.2020
Güncelleme Tarihi: 8.03.2020
Yukarı